Slurpboeken

Jaarlijks verschijnt er een nieuw Slurpboek; een fotocompilatie van de Slurp-nieuwsbrieven van dat seizoen. Inmiddels zijn er 8 Slurpboeken verschenen, en de Slurp vakantiegids.

Slurpen zonder grenzen (2018)

In dit achtste Slurp-boek geeft Ilja Gort een kijkje achter de schermen van de opnames van het televisieprogramma Gort over de Grens. Hij beschrijft zijn ontmoeting met Sting, die de aanzet vormde voor de opnames van deze tv-serie en doet met geestige verhalen en leuke foto’s verslag van zijn  reizen door Italië.
Ook het leven op zijn wijnkasteel Château La Tulipe in Bordeaux komt aan bod en natuurlijk zijn bezoekjes aan een aantal wonderlijke Franse restaurantjes.

Slurp Publishers, 2018. 
288 pagina’s, foto’s. 14,8 x 20,5 cm. Hardcover.
ISBN 9789082701586. €15,95.

Slurpen Vakantiegids (2017)

De leukste restaurantjes en hotelletjes in Frankrijk volgens Ilja Gort

Samen met zijn wijnboerenminnares reist wijnboer Gort al jarenlang kris kras door Frankrijk op zoek naar authentieke restaurantjes en hotelletjes. De Slurp Vakantiegids bevat een compilatie van hun leukste, lekkerste en aandoenlijkste adresjes. Gorts hilarische beschrijvingen (van twijfelachtige routiers tot driesterrenpaleizen) zijn inmiddels beroemd.

Slurp Publishers, 2018. 
288 pagina’s, foto’s. 14 x 20 cm. Paperback..
ISBN 9789082522051. €10,00.

Slurpen in Frankrijk (2016)

Dit Slurp-boek, Slurpen in Frankrijk, van wijnboer en televisiemaker Ilja Gort, bevat reportages van de succesvolle televisieserie Gort à la Carte. De lekkerste vissoep van Marseille, de beste croissant van Frankrijk, kruidenjacht in de Provence, en een bezoek aan het wijndomein van Sting in Toscane. Vier sterren. Must read!

Slurp Publishers, 2016. 
288 pagina’s, foto’s. 14,8 x 20,5 cm. Hardcover.
ISBN 9789082522013. €15,95.

Slurp à la Gort (2014)

Slurp à la Gort, heeft als thema ‘Tijd’ en hoe die te verlengen door je activiteiten te verbreden, gezonder te leven en altijd de lekkerste wijn te kiezen. Gort neemt de lezer mee achter de schermen van zijn bourgondisch bestaan op de mooiste plekken van Frankrijk. Hij slurpt in een wijnpaleis in de Provence, geniet van de schokkende gebeurtenissen in een gruwelrestaurant in Les Landes, en wordt door een tochtige koe op de horens genomen in Normandië.

Carrera Culinair, 2014. 
288 pagina’s, foto’s. 14,8 x 20,5 cm. Hardcover.
ISBN 9789048822317.
Niet meer leverbaar.

Slurp Grand Cru (2013)

In ieder mens schuilt een Grand Cru. Alleen blijft dat soms verborgen in de schaduw. Maar met Wilskracht, Geduld en Focus kan iedere Petit Slurp een Grand Cru worden.

Al vijf jaar lang beschrijft Ilja Gort de belevenissen op zijn wijnchateau La Tulipe in zijn succesvolle Slurp-boeken. Om dit jubileum te vieren verschijnt er nu Slurp Grand Cru. Hierin gaat Gort een stapje verder en een verdieping hoger. Hij legt uit hoe je van een klein slurpje een Grand Cru kunt worden maar verklaart ook waarom Fransen een hekel hebben aan geld en waarom zij dol zijn op wachten. Hij geeft de oplossing voor problemen als: wat doe je als je een divisie Duitsers op de lunch krijgt en hoe koop je een wijngaard? Verder krijgen we een kijkje achter de schermen van de opnames voor het televisie programma Wijn aan Gort. Plus natuurlijk Gorts befaamde Adresses: geheime restaurantjes waar je verrukkelijk eet.

A.W. Bruna Uitgevers, 2013. 
288 pagina’s, foto’s. 14,8 x 20,5 cm. Hardcover.
ISBN 9789400503281.
Niet meer leverbaar, alleen via de Slurpshop.

Château Slurp (2012)

In Château Slurp onthult Ilja Gort hoe je een wijnchateau in de vaart houdt. Toen 18 jaar geleden zijn droom werkelijkheid werd, had hij gelukkig nog geen idee wat er allemaal komt kijken bij het runnen van een wijnkasteel. Een druif heb je niet zomaar in een fles. Oogsten die dreigen te mislukken, vaten die ontploffen, wijn die te lekker is etc. En wat is in hemelsnaam een Vendanges Vertes?

Inmiddels heeft hij een bloeiend wijnbedrijf neergezet met wijnen die prijzen winnen, de winkel uitvliegen en werkt hij samen met de beste winemaker ter wereld. Dit boek is het relaas van zijn dagelijks leven op zijn Franse wijnkasteel, waar hij leeft ‘als Gort in Frankrijk’.

A.W. Bruna Uitgevers, 2012.  
288 pagina’s, foto’s. 14,8 x 20,5 cm. Hardcover.
ISBN 9789400502277.
Niet meer leverbaar, alleen via de Slurpshop.

Ik slurp dus ik ben (2011)

In Ik slurp dus ik ben beschrijft de Nederlandse wijnboer en levensgenieter Ilja Gort hoe je, niet alleen wijn, maar ook het leven zelf kunt opslurpen en hoe je daarmee gelukkig kunt worden. Naast praktijklessen in wijn drinken en wijn kopen, geeft hij ook les in kijken. Want Gort is een minutieus observator. In zijn geestige verhalen betrapt hij het bijzondere in het gewone. Zoals het Franse dagelijkse leven waar de jaren vijftig nog volop doorheen schijnen en natuurlijk de belevenissen op zijn wijnchâteau. Met de oogst 2011, door een zangkoor van Nederlandse druivenplukkers dat zichzelf en de druiven gelukkig zingt en een instortende kasteelmuur. Zijn hilarische beschrijvingen van restaurants die de twee uitersten van de culinaire evolutie vertegenwoordigen (van twijfelachtige routiers tot driesterrenpaleizen) zijn inmiddels beroemd.

A.W. Bruna Uitgevers, 2011.  
288 pagina’s, foto’s. 14,8 x 20,5 cm. Hardcover.
ISBN 9789400500754.
Niet meer leverbaar, alleen via de Slurpshop.

Slurp! 2 (2010)

In deze avonturenbundel van de Nederlandse wijnboer Ilja Gort onder andere de wijnoogst met zestig verbaasde Hollanders op zijn wijnchateau in Frankrijk, een bijzonder experiment om de mooiste wijn ter wereld te maken en wonderlijke capriolen op een dorpswijnfeest. Plus een aantal autenthieke Franse restaurantjes in de categorie ‘lekker, niet verder vertellen’, adressen van wijnboeren met mooie wijnen voor kleine prijsjes, leuke dorpsmarkten en watertandend lekkere recepten.

A.W. Bruna Uitgevers, 2010.  
288 pagina’s, foto’s. 14,8 x 20,5 cm. Hardcover.
ISBN 9789022999080.
Niet meer leverbaar, alleen via de Slurpshop.

Slurp! (2009)

In zijn boek Slurp! schrijft Ilja Gort op geestige wijze over zijn lotgevallen op zijn chateau in een klein dorpje bij Bordeaux en onthult hij aspecten van het Franse leven die doorgaans voor buitenstaanders verborgen blijven. Minstens zo leuk zijn Gorts tips over geheime restaurantjes in Frankrijk. Authentieke bistrootjes waar je vrijwel gratis verrukkelijk kunt eten in idyllische cabanes pal aan zee, waar de vis zo vers is dat hij bijna van je bord af spartelt. Bovendien legt Gort uit hoe je zelf wijn kunt kopen bij de boer en geeft hij adressen van wijnboeren met verrukkelijke wijnen voor een prix d’ami.

A.W. Bruna Uitgevers, 2009.  
288 pagina’s, foto’s. 14,8 x 20,5 cm. Hardcover.
ISBN 9789022996751.
Niet meer leverbaar, alleen via de Slurpshop.